Меню сайту
Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Поиск
Календарь
« Апрель 2024 » | ||||||
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Вс |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
Архив записей
- 2011 Ноябрь
- 2013 Март
- 2013 Апрель
- 2013 Май
- 2013 Июль
- 2013 Сентябрь
- 2013 Октябрь
- 2013 Ноябрь
- 2013 Декабрь
- 2014 Февраль
- 2014 Март
- 2014 Апрель
- 2014 Май
- 2014 Июнь
- 2014 Июль
- 2014 Сентябрь
- 2014 Октябрь
- 2014 Ноябрь
- 2015 Февраль
- 2015 Март
- 2015 Апрель
- 2015 Сентябрь
- 2015 Октябрь
- 2015 Ноябрь
- 2015 Декабрь
- 2016 Февраль
- 2016 Март
- 2016 Апрель
- 2016 Май
- 2016 Июнь
- 2016 Сентябрь
- 2016 Октябрь
- 2016 Ноябрь
- 2017 Февраль
- 2017 Март
- 2017 Апрель
- 2017 Май
- 2017 Сентябрь
- 2017 Октябрь
- 2017 Ноябрь
- 2017 Декабрь
- 2018 Февраль
- 2018 Апрель
- 2018 Ноябрь
- 2018 Декабрь
- 2019 Март
- 2019 Апрель
- 2019 Июнь
- 2019 Сентябрь
- 2019 Октябрь
Друзья сайта
НАУКОВА ШКОЛА
"ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
ІЗ ЗЕРНА ТА БОРОШНА"
"ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
ІЗ ЗЕРНА ТА БОРОШНА"
Керівник школи
ШАНІНА ОЛЬГА МИКОЛАЇВНА
доктор технічних наук, професор
Девіз: мрії стають реальністю,
коли думки перетворюються в дії!
Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка
Україна, м. Харків, 61023, вул. Міроносицька, 92, тел. +38-057-700-39-12
e-mail: o.shanina.ua@gmail.com
Протягом останніх років формується та розвивається наукова школа «Інноваційні технології харчових продуктів із зерна та борошна» під керівництвом доктора технічних наук, професора ШАНІНОЇ Ольги Миколаївни. Дослідницький й освітній досвід Ольги Миколаївни заснований на участі у виконанні вітчизняних наукових проектів та керівництві роботою викладачів, аспірантів і магістрів в області технології продуктів харчування й харчових наук з наступних напрямів:
- розробка й удосконалення технологій желейних кондитерських виробів зі зменшеною витратою полісахаридів;
- розробка технологій хлібопекарських і кондитерських виробів з нетрадиційної борошняної сировини;
- розробка технології озонування пшеничного борошна й удосконалення технологій хлібобулочних виробів на основі озонованого пшеничного борошна;
- оптимізація технології кондиціювання зерна;
- розробка нових технологій виробництва борошна із пророщеного зерна пшениці;
- розробка нових технологій формованих борошняних виробів;
- розвиток технологій безглютенової продукції.
ОСВІТА | |
Харківський державний університет харчування та торгівлі, Україна, | |
Доктор технічних наук | 2000-2003 |
Харківська державна академія технології та організації харчування, Україна, | |
Кандидат технічних наук | 1989-1992 |
Харківська державна академія технології та організації харчування, Україна, | |
Інженер-технолог за фахом «Технологія й організація громадського харчування» | 1982-1989 |
ПРОФЕСІЙНИЙ ДОСВІД | |
Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Україна, | з 2016 по нинішній час |
Кафедра технологій переробних і харчових виробництв | |
Професор | |
Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Україна, | |
Кафедра технологій переробних і харчових виробництв | |
Завідувач кафедрою | 2005-2016 |
Харківський державний університет харчування й торгівлі, Україна, | |
Кафедра технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів | |
Доцент | 2003-2005 |
Харківська державна академія технології та організації харчування, Україна, | |
Кафедра технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів | |
Доцент | 1997-2000 |
ТОВ «ХОРТ», Україна, | |
Заступник директора по продажах | 1996-1997 |
Харківський інститут громадського харчування, Україна, | |
Кафедра технології кондитерського й хлібопекарського виробництва | |
Старший викладач | 1993-1996 |
Харківський інститут громадського харчування, Україна, | |
Кафедра технології кондитерського й хлібопекарського виробництва | |
Асистент | 1991-1993 |
Харківський інститут громадського харчування, Україна, | |
Науково-дослідний сектор | |
Інженер | 1989-1991 |
МІЖНАРОДНІ ПРЕЗЕНТАЦІЇ ТА СЕМІНАРИ | |
Novel approaches to improve dough structure by changing wheat flour proteins complex, | |
American Oil Chemists Society Annual Meeting, Montreal, Quebec | Canada, 2013 |
Innovative Technologies and Equipment for Grain Processing Guest Lecture, | |
University of Saskatchewan, College of Agriculture and Bioresources, Saskatoon, Saskatchewan | Canada, 2013 |
System Analysis and Modelling in Food Technology Workshop, | |
University of Saskatchewan, College of Agriculture and Bioresources, Saskatoon, Saskatchewan | Canada, 2013 |
Grain Processing Innovations, Conference of Food Engineering, | |
Leesburg, Virginia | USA, 2012 |
Ozone Usage for Adjustment of Technological Properties of Wheat Baking Flour, | |
International Congress on Engineering and Food, Athens | Greece, 2011 |
Публікації: 15 підручників, навчальних посібників і монографій (13 – на російській, українській, 2 – англійською мовою), більше 30 патентів, більше 250 наукових і методичних публікацій | |
ЧЛЕНСТВО В ПРОФЕСІЙНИХ СУСПІЛЬСТВАХ: | |
Міжнародні: | |
American oil chemists' society (AOCS) | |
На національному рівні: | |
Зам. голови НМК Міністерства аграрної політики України | |
Член Вченої ради Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка | |
Член Спеціалізованої вченої ради Національного університету харчових технологій | |
Член Спеціалізованої вченої ради Харківського державного університету харчування й торгівлі | |
Член Спеціалізованої вченої ради Одеської національної академії харчових технологій |
КОЛЕКТИВ НАУКОВОЇ ШКОЛИ
У рамках наукової школи під керівництвом Шаніної Ольги Миколаївни були виконані й успішно захищені наступні роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук.
КАМБУЛОВА ЮЛІЯ ВІКТОРІВНА
У 2002 р. Юлія Вікторівна захистила дисертацію на тему «Удосконалення технології бісквітних і пісочних напівфабрикатів на основі ячмінного борошна» у Спеціалізованій вченій раді Д 26.058.04 Національного університету харчових технологій за спеціальністю 05.18.01 – Технологія хлібопекарських продуктів і харчових концентратів. У цей час Юлія Вікторівна працює на посаді доцента кафедри в Національному університеті харчових технологій м. Києва, а також є Вченим секретарем Спеціалізованої вченої ради.
ГАВРИШ ТЕТЯНА ВОЛОДИМИРІВНА
В 2005 р. Тетяна Володимирівна захистила дисертацію на тему «Удосконалення технології хліба зі слабкого пшеничного борошна» у Спеціалізованій вченій раді Д 26.058.04 Національного університету харчових технологій за фахом 05.18.01 – Технологія хлібопекарських продуктів і харчових концентратів. У цей час Тетяна Володимирівна працює в Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка завідуючою кафедри технологій переробних і харчових виробництв на посаді доцента.
ШУЛІКА ОЛЕНА АНАТОЛІЇВНА
В 2011 р. Олена Анатоліївна захистила дисертацію на тему «Удосконалення технології озонування пшеничного борошна для виробництва хлібобулочних виробів» у Спеціалізованій вченій раді Д 26.058.04 Національного університету харчових технологій за спеціальністю 05.18.01 – Зберігання й технологія переробки зерна, виготовлення зернових і хлібопекарських виробів і комбікормів. У цей час Олена Анатоліївна працює в ТОВ «Пуратос Україна».
РОМАНЕНКО ОЛЕНА ОЛЕКСАНДРІВНА
В 2013 р. Олена Олександрівна захистила дисертацію на тему «Удосконалення технології підготовки зерна пшениці до хлібопекарських помелів шляхом пневмоімпульсної обробки» за спеціальністю 05.18.02 – Технологія зернових, бобових, круп’яних продуктів і комбікормів, олійних і луб'яних культур. У цей час Олена Олександрівна працює на посаді викладача у ВПУ-27 м. Куп’янска.
ДУГІНА КАТЕРИНА ВАЛЕНТИНІВНА
В 2014 р. Катерина Валентинівна захистила дисертацію на тему "Удосконалення технології борошняних формованих виробів підвищеної харчової цінності" за спеціальністю 05.18.02 – Технологія зернових, бобових, круп’яних продуктів і комбікормів, олійних і луб'яних культур. У цей час Катерина Валентинівна працює в Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка на посаді доцента та завідувачої лабораторією кафедри технологій переробних і харчових виробництв.
ЛОБАЧОВА НАДІЯ ЛЕОНІДІВНА
В 2015 р. Надія Леонідівна захистила дисертацію на тему "Технологя безглютенових хлібобулочних виробів з використанням колагенвмісних білків та трансглютамінази". У цей час Надія Леонідівна працює на посаді асистента на кафедрі технології харчування в Сумському національному аграрному університеті.
У цей час під керівництвом доктора технічних наук, професора Шаніної Ольги Миколаївни працюють аспіранти:
ГАЛЯСНИЙ ІВАН ВОЛОДИМИРОВИЧ
У 2009 році Іван Володимирович закінчив Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету за спеціальністю «Технологія харчування». В 2014 р. був зарахований до аспірантури. Іван ом Володимировичем ведуться дослідження в рамках дисертаційної роботи на тему "Розробка технології безглютенових бездріжджових хлібців".
МІНЧЕНКО СЕРГІЙ МИКОЛАЙОВИЧ
В 2010 році Сергій Миколайович закінчив Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка за спеціальністю "Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва". В 2014 р. був зарахований до аспірантури. Сергієм Миколайовичем ведуться дослідження в рамках дисертаційної роботи на тему "Технологія безглютенового парового хліба".
ДОМАХІНА МАРІЯ ОЛЕКСІЇВНА
В 2004 р. Марія Олексіївна закінчила Харківський державний університет харчування й торгівлі за спеціальністю «Технологія хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».
В 2007 р. була зарахована до аспірантури Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. У цей час Марією Олександрівною підготовлена до захисту дисертаційна робота на тему «Розробка технології хлібобулочних виробів з використанням функціональних білкових добавок».
БОРОДІНА АНАСТАСІЯ ВОЛОДИМИРІВНА
В 2006 р. Анастасія Володимирівна закінчила Харківський державний університет харчування й торгівлі за спеціальністю «Технологія харчування». В 2006 р. була зарахована до аспірантури Харківського
національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. Анастасією Володимирівною активно ведуться дослідження в рамках дисертаційної роботи на тему «Розробка технології солодового борошна й кондитерської продукції на його основі».