« Апрель 2024 » | ||||||
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Вс |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
- 2011 Ноябрь
- 2013 Март
- 2013 Апрель
- 2013 Май
- 2013 Июль
- 2013 Сентябрь
- 2013 Октябрь
- 2013 Ноябрь
- 2013 Декабрь
- 2014 Февраль
- 2014 Март
- 2014 Апрель
- 2014 Май
- 2014 Июнь
- 2014 Июль
- 2014 Сентябрь
- 2014 Октябрь
- 2014 Ноябрь
- 2015 Февраль
- 2015 Март
- 2015 Апрель
- 2015 Сентябрь
- 2015 Октябрь
- 2015 Ноябрь
- 2015 Декабрь
- 2016 Февраль
- 2016 Март
- 2016 Апрель
- 2016 Май
- 2016 Июнь
- 2016 Сентябрь
- 2016 Октябрь
- 2016 Ноябрь
- 2017 Февраль
- 2017 Март
- 2017 Апрель
- 2017 Май
- 2017 Сентябрь
- 2017 Октябрь
- 2017 Ноябрь
- 2017 Декабрь
- 2018 Февраль
- 2018 Апрель
- 2018 Ноябрь
- 2018 Декабрь
- 2019 Март
- 2019 Апрель
- 2019 Июнь
- 2019 Сентябрь
- 2019 Октябрь
ПРАКТИКА
На нашій кафедрі кожного року організовуються різні види практик. Для студентів за напрямом «Харчові технології та інженерія» та спеціальностями «Технологія зберігання та переробки зерна» проводиться практика:
– ознайомча – для студентів 2 курсу;
– виробнича (бакалаврська) – для студентів 3 курсу, яка проводиться на харчових виробництвах;
– технологічна – для спеціалістів та магістрів, яка проводиться після 8 семестру на підприємтсвах галузі;
– переддипломна – для спеціалістів та магістрів, яка проводиться після 9 семестру на підприємтсвах галузі.
Крім того, для студентів, що навчаються за спеціальністю «Економіка і підприємництво», після 1 курсу проводять ознайомчу практику на харчових підприємствах м. Харкова.
Для проходження практики укладено договори з більшістю підприємств галузі. Для проходження ознайомчої практики організовуються екскурсії на хлібозаводи (ТОВ «Хлібокомбінат «Кулиничі», «Салтівський»), молочні комбінати («ХМК», «Хладопром»), макаронну фабрику, пивзаводи, цукрові заводи, млини та інші.
Під час проведення виробничої практики студенти проходять практику в ПАТ «Кондитерська фабрика «Харків’янка» (м. Харків), ТОВ «Слобожанський м’ясокомбінат-2» (м. Харків), ТОВ «Хлібокомбінат «Кулиничі» (м. Харків), Хлібозавод «Салтівський» (м. Харків), ТОВ «Вовчанський маслоекстракційний завод» (Харківська область), ДП «Новопокровський КХП» (Харківська область), ПАТ «Пологівський олієекстракційний завод» (Запорізька область) та інших.
ПОЛОГІВСЬКИЙ ОЛІЙНОЕКСТРАКЦІЙНИЙ ЗАВОД
НОВОПОКРОВСЬКИЙ КОМБІНАТ ХЛІБОПРОДУКТІВ
Технологічна та переддипломна практика організовується на ЗАО «Шевченківський комбінат хлібопродуктів» (Харківська обл.), ТОВ «Степовий елеватор» (Харківська обл.), ДП «Кременчузьке ХПП» (Полтавська обл.), ЗАТ «Борова-Агро» (Харківська обл.), ЗАТ «Водянське ХПП» (Харківська обл.), ТОВ «Терра» (Харківська обл.), «Ізюмський державний комбінат хлібопродуктів» (м. Ізюм), АТЗТ «Миронівський хлібопродукт» (Черкаська обл.), ДП «Новопокровський комбінат хлібопродуктів» (Харківська обл.) та інших підприємствах.
Екскурсія на Новопокровський КХП зі студентами 4 курсу в рамках бакалаврської роботи, 2014 р.
Екскурсія на Дворічанський елеватор, 2011 р. |
Екскурсія на Степовий елеватор, м. Савинці, 2010 р. |
Фоміна Ірина Миколаївна та Боровікова Наталія Олексіївна зі студентами на Степовому елеваторі, 2010 р. |
Під час практики студенти мають можливість ознайомитись з підприємством, закріпити та поглибити теоретичні знання за дисциплінами шляхом практичного вивчення сучасних технологій, обладнання, засобів механізації та автоматизації виробництва, організації роботи, питань безпеки життєдіяльності та охорони навколишнього середовища, набути практичного досвіду, а також отримати робоче місце, проявивши себе на практиці. Перспективним напрямком покращення практичної підготовки студентів є розширення кола баз практики, які мають сучасне технологічне обладнання та випробувальні прилади. Керівництво усіма видами практики здійснюють викладачі нашої кафедри.
Проходячи технологічну та переддипломну практику на таких підприємствах, як АТЗТ «Миронівський хлібопродукт» (Черкаська обл.) та «Ізюмський державний комбінат хлібопродуктів» (м. Ізюм) студенти наприкінці практики отримують зарплатню у розмірі мінімального окладу.
На кафедрі організована педагогічна практика магістрів, які проводять лабораторні роботи зі студентами молодших курсів.