Чт, 25 Апр 2024, 21:15:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Головна » Архив материалов
13 квітня 2016 року студенти Ізюмського земляцтва, студенти 25 ТЗа, 45 ТЗ груп на чолі з к.с-г.н., доц. кафедри ТПХВ ННІ ПХВ Шакулою О.О. та к.т.н., ас. Дугіною К.В. відвідали Харківський художній музей. Колекція Харківського художнього музею - одне з найбільш старих і цінних за складом мистецьких зібрань України.
Історія унікального зібрання музею починається  з 1805 року - часу придбання Харківським університетом 2477 графічних аркушів західноєвропейських майстрів. У цю колекцію входили твори відомих художників XVI-XVIII ст .: А.Дюрера, Х.Гольціуса, Л.Джордано, П. Брейгеля Старшого, А. ван Дейка, Ф. Буше та інших.
Сьогодні ж фонди Харківського художнього музею налічують близько 25 тис. експонатів західноєвропейського, українського, російського жив ... Читать дальше »
Просмотров: 448 | Добавил: Дюманж | Дата: 19 Апр 2016 | Комментарии (0)

9 квітня 2016 року в Харкові пройшов III Харківський Міжнародний марафон, який в 2014 році внесений до Книги рекордів України як наймасовіший забіг за кількістю зареєстрованих учасників. В забігах на дистанції 4,2 км (міні-марафон) взяли участь 5 тис. чоловік, 10 км пробігли 3 тис. любителів бігу, 42,2 км (марафон) - 400 спортсменів. Крім того, 500 осіб пробігли естафети (4х10,55 км, 2х21,1 км), а у дитячих забігах взяли участь 3,5 ... Читать дальше »
Просмотров: 493 | Добавил: Дюманж | Дата: 11 Апр 2016 | Комментарии (0)

7 — 9 квітня 2016 року за підтримки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації та Департаменту освіти Харківської міської ради у Палаці спорту відбулася головна подія освітньої галузі Лівобережної України – дев’ята міжрегіональна виставка з міжнародною участю «Освіта Слобожанщини та навчання за кордоном – 2016». 
Виставка – важлива подія у житті обласного центру, багатьом поколінням абітурієнтів вона допомогла визначитись з майбутньою професією, знайти свій шлях у житті. Традиційно вона має на меті презентувати для широких кіл населення міста та області досягнення закладів освіти Харківщини, інших ... Читать дальше »
Просмотров: 635 | Добавил: Дюманж | Дата: 11 Апр 2016 | Комментарии (0)

31 березня 2016 року студенти Ізюмського земляцтва, груп 25 ТЗ, 35 ТЗ, 45 ТЗ ННІ ПХВ, на чолі з к.с-г.н., доц. Шакулою О.О. відвідали Державний Музей природи Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, який  є одним з найстаріших музеїв Європи. 
В даний час Музей природи Харківського національного університету - великий науково-просвітницький та навчальний центр України, який бере участь в підготовці висококваліфікованих фахівців природничих наук, займається навчальною та виховною роботою зі студентами, проводить екскурсійно-лекційну роботу.
У наукових фондах музею зберігається понад 250 тисяч експонатів. Це опудала і тушки, вологі і сухі препарати тварин, черепа, скелети, яйця птахів, раковини молюсків, зразки гірських порід і ... Читать дальше »
Просмотров: 554 | Добавил: Дюманж | Дата: 04 Апр 2016 | Комментарии (0)

24-25 березня 2016 року у ННІ ПХВ відбулася XVII Міжнародна науково-практична конференція "Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв" . На пленарному засіданні конференції виступила завідуюча кафедри ТПХВ д.т.н., проф. Шаніна О.М. з доповіддю на тему: "Innovative technologies of grain processin". На засіданні по секціях виступили викладачі кафедри ТПХВ  з усними доповідями  ... Читать дальше »
Просмотров: 709 | Добавил: Дюманж | Дата: 29 Мар 2016 | Комментарии (0)

4 березня 2016 року на кафедрі відбулося дуже цікаве практичне заняття з  дисципліни «Технологія харчування».   ... Читать дальше »
Просмотров: 449 | Добавил: Дюманж | Дата: 28 Мар 2016 | Комментарии (0)

1 березня 2016 року в лабораторії кафедри ТПХВ вирував  аромат морепродуктів. На практичному занятті студенти 25 ТЗа групи, які опановують робочу професію "Кухар", готували екзотичне блюдо із кальмарів.
Кальмари - продукт моря, який можна часто побачити на прилавках магазинів, але як і що можна приготувати з нього? Перше, що спадає на думку - салати. Але з кальмарів можна готувати різну смакоту: їх можна запікати, маринувати і навіть варити супи. Мабуть, однією з причин, чому такі продукти в нашій магазинної кошику з'являються не часто - відсутність знань про технології приготування цього примхливого продукту.
Студенти спробували це виправити, а знадобилось для цього зовсім небагато - лише навчитися кальмари ... Читать дальше »
Просмотров: 490 | Добавил: Дюманж | Дата: 05 Мар 2016 | Комментарии (0)

23 лютого 2016 року на кафедрі ТПХВ ННІ ПХВ відбувся захист магістерських робіт, над якими  вперше студенти працювали протягом півтора року.
У своїх роботах студенти представляли експериментальні дані, які стосуються актуальних сьогодні питань вирішення проблем раціонального збалансованого харчування населення України та всього світу. Студенти доповідали про  дослідження безглютенових хлібців, які призначені для вживання людям, що хворі на целіакію; про зернові пластівці, виготовлені з пророщеного зерна пшениці підвищеної біологічної цінності та про обробку  зерна озоном для покращення його якісних властивостей.
Кожен доклад та візуальне супроводження був ор ... Читать дальше »
Просмотров: 467 | Добавил: Дюманж | Дата: 26 Фев 2016 | Комментарии (0)

16 лютого 2016 року відбулося засідання Ізумського земляцтва на чолі з к.с-г.н., доц. Шакулою Олександром Олександровичем. Тема зустрічі "Канада очами очевидця". Розповідали про цю дивовижну країну  викладачі кафедри технологій переробних та харчових виробництв – д.т.н., проф. Шаніна Ольга Миколаївна ... Читать дальше »
Просмотров: 454 | Добавил: Дюманж | Дата: 20 Фев 2016 | Комментарии (0)

16 лютого 2016 року в лабораторії кафедри ТПХВ панував запах печеної рибки. На практичному занятті студенти 25 ТЗа групи, які опановують робочу професію "Кухар", готували  найсмачніше блюдо зі свіжої щуки - фаршировану щуку. Рецепт щуки фаршированої - це частина культурної традиції на Подолі та  в Києві.
Пропонуємо вам, дорогі читачі, один із рецептів приготування фаршированої щуки.
Інгридієнти: 
щука - 1.5 кг, цибуля  ріпчаста; 1-2 шт ( багато цибулі смачніше), деякі рецепти переконують, що цибулі треба стільки скільки філе; суха булка або висуше ... Читать дальше »
Просмотров: 408 | Добавил: Дюманж | Дата: 18 Фев 2016 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 20 21 »