Меню сайту
Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Поиск
Календарь
« Апрель 2024 » | ||||||
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Вс |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
Архив записей
- 2011 Ноябрь
- 2013 Март
- 2013 Апрель
- 2013 Май
- 2013 Июль
- 2013 Сентябрь
- 2013 Октябрь
- 2013 Ноябрь
- 2013 Декабрь
- 2014 Февраль
- 2014 Март
- 2014 Апрель
- 2014 Май
- 2014 Июнь
- 2014 Июль
- 2014 Сентябрь
- 2014 Октябрь
- 2014 Ноябрь
- 2015 Февраль
- 2015 Март
- 2015 Апрель
- 2015 Сентябрь
- 2015 Октябрь
- 2015 Ноябрь
- 2015 Декабрь
- 2016 Февраль
- 2016 Март
- 2016 Апрель
- 2016 Май
- 2016 Июнь
- 2016 Сентябрь
- 2016 Октябрь
- 2016 Ноябрь
- 2017 Февраль
- 2017 Март
- 2017 Апрель
- 2017 Май
- 2017 Сентябрь
- 2017 Октябрь
- 2017 Ноябрь
- 2017 Декабрь
- 2018 Февраль
- 2018 Апрель
- 2018 Ноябрь
- 2018 Декабрь
- 2019 Март
- 2019 Апрель
- 2019 Июнь
- 2019 Сентябрь
- 2019 Октябрь
Друзья сайта
Головна » Архив материалов
13 квітня 2016 року студенти Ізюмського земляцтва, студенти 25 ТЗа, 45 ТЗ груп на чолі з к.с-г.н., доц. кафедри ТПХВ ННІ ПХВ Шакулою О.О. та к.т.н., ас. Дугіною К.В. відвідали Харківський художній музей. Колекція Харківського художнього музею - одне з найбільш старих і цінних за складом мистецьких зібрань України.
Історія унікального зібрання музею починається з 1805 року - часу придбання Харківським університетом 2477 графічних аркушів західноєвропейських майстрів. У цю колекцію входили твори відомих художників XVI-XVIII ст .: А.Дюрера, Х.Гольціуса, Л.Джордано, П. Брейгеля Старшого, А. ван Дейка, Ф. Буше та інших. Сьогодні ж фонди Харківського художнього музею налічують близько 25 тис. експонатів західноєвропейського, українського, російського жив ... Читать дальше » |
9 квітня 2016 року в Харкові пройшов III Харківський Міжнародний марафон, який в 2014 році внесений до Книги рекордів України як наймасовіший забіг за кількістю зареєстрованих учасників. В забігах на дистанції 4,2 км (міні-марафон) взяли участь 5 тис. чоловік, 10 км пробігли 3 тис. любителів бігу, 42,2 км (марафон) - 400 спортсменів. Крім того, 500 осіб пробігли естафети (4х10,55 км, 2х21,1 км), а у дитячих забігах взяли участь 3,5
...
Читать дальше »
|
7 — 9 квітня 2016 року за підтримки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації та Департаменту освіти Харківської міської ради у Палаці спорту відбулася головна подія освітньої галузі Лівобережної України – дев’ята міжрегіональна виставка з міжнародною участю «Освіта Слобожанщини та навчання за кордоном – 2016».
Виставка – важлива подія у житті обласного центру, багатьом поколінням абітурієнтів вона допомогла визначитись з майбутньою професією, знайти свій шлях у житті. Традиційно вона має на меті презентувати для широких кіл населення міста та області досягнення закладів освіти Харківщини, інших ... Читать дальше » |
31 березня 2016 року студенти Ізюмського земляцтва, груп 25 ТЗ, 35 ТЗ, 45 ТЗ ННІ ПХВ, на чолі з к.с-г.н., доц. Шакулою О.О. відвідали Державний Музей природи Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, який є одним з найстаріших музеїв Європи.
В даний час Музей природи Харківського національного університету - великий науково-просвітницький та навчальний центр України, який бере участь в підготовці висококваліфікованих фахівців природничих наук, займається навчальною та виховною роботою зі студентами, проводить екскурсійно-лекційну роботу. У наукових фондах музею зберігається понад 250 тисяч експонатів. Це опудала і тушки, вологі і сухі препарати тварин, черепа, скелети, яйця птахів, раковини молюсків, зразки гірських порід і ... Читать дальше » |
24-25 березня 2016 року у ННІ ПХВ відбулася XVII Міжнародна науково-практична конференція "Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв" . На пленарному засіданні конференції виступила завідуюча кафедри ТПХВ д.т.н., проф. Шаніна О.М. з доповіддю на тему: "Innovative technologies of grain processin". На засіданні по секціях виступили викладачі кафедри ТПХВ з усними доповідями
...
Читать дальше »
|
4 березня 2016 року на кафедрі відбулося дуже цікаве практичне заняття з дисципліни «Технологія харчування».
...
Читать дальше »
|
1 березня 2016 року в лабораторії кафедри ТПХВ вирував аромат морепродуктів. На практичному занятті студенти 25 ТЗа групи, які опановують робочу професію "Кухар", готували екзотичне блюдо із кальмарів.
Кальмари - продукт моря, який можна часто побачити на прилавках магазинів, але як і що можна приготувати з нього? Перше, що спадає на думку - салати. Але з кальмарів можна готувати різну смакоту: їх можна запікати, маринувати і навіть варити супи. Мабуть, однією з причин, чому такі продукти в нашій магазинної кошику з'являються не часто - відсутність знань про технології приготування цього примхливого продукту. Студенти спробували це виправити, а знадобилось для цього зовсім небагато - лише навчитися кальмари ... Читать дальше » |
23 лютого 2016 року на кафедрі ТПХВ ННІ ПХВ відбувся захист магістерських робіт, над якими вперше студенти працювали протягом півтора року.
У своїх роботах студенти представляли експериментальні дані, які стосуються актуальних сьогодні питань вирішення проблем раціонального збалансованого харчування населення України та всього світу. Студенти доповідали про дослідження безглютенових хлібців, які призначені для вживання людям, що хворі на целіакію; про зернові пластівці, виготовлені з пророщеного зерна пшениці підвищеної біологічної цінності та про обробку зерна озоном для покращення його якісних властивостей. Кожен доклад та візуальне супроводження був ор ... Читать дальше » |
16 лютого 2016 року відбулося засідання Ізумського земляцтва на чолі з к.с-г.н., доц. Шакулою Олександром Олександровичем. Тема зустрічі "Канада очами очевидця". Розповідали про цю дивовижну країну викладачі кафедри технологій переробних та харчових виробництв – д.т.н., проф. Шаніна Ольга Миколаївна
...
Читать дальше »
|
16 лютого 2016 року в лабораторії кафедри ТПХВ панував запах печеної рибки. На практичному занятті студенти 25 ТЗа групи, які опановують робочу професію "Кухар", готували найсмачніше блюдо зі свіжої щуки - фаршировану щуку. Рецепт щуки фаршированої - це частина культурної традиції на Подолі та в Києві.
Пропонуємо вам, дорогі читачі, один із рецептів приготування фаршированої щуки. Інгридієнти: щука - 1.5 кг, цибуля ріпчаста; 1-2 шт ( багато цибулі смачніше), деякі рецепти переконують, що цибулі треба стільки скільки філе; суха булка або висуше ... Читать дальше » |