Пт, 19 Июл 2019, 10:57:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
ОСНОВНІ НАПРЯМИ НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ КАФЕДРИ
Напрями наукової діяльності

Науково-дослідна робота є однією з важливих складових діяльності професорсько-викладацького складу кафедри, яка постійно перебуває у стані творчого пошуку при вирішенні актуальних проблем галузі. У нинішній час кафедра працює за трьома науковими напрямами.

Над виконанням досліджень в рамках наукових напрямів постійно працюють викладачі кафедри, аспіранти та студенти. Отримані результати публікуються у вітчизняних та зарубіжних виданнях, щорічно обгоговорюються на конференціях, семінарах, конгресах, форумах різного рівня, а також впроваджуються у виробництво та навчальний процес. Окремо слід виділити студентську наукову роботу, яка виконується в рамках зазначених напрямів.

 

Керівник теми - д.т.н., професор ШАНІНА Ольга Миколаївна

1. «Створення сучасних харчових продуктів з борошняної сировини підвищенної харчової та біологічної цінності» – під керівництвом д.т.н., професора ШАНІНОЇ Ольги Миколаївни. Виконавцями даної теми є: к.т.н., доцент Гавриш Т.В. аспіранти – Звєрєв В.О., Дугіна К.В. та Домахіна М.О.

В рамках цього напряму ведеться робота за темами:

    - розробка технологій хлібопекарських і кондитерських виробів з нетрадиційної борошняної сировини;
    - розробка нових технологій виробництва борошна із пророщеного зерна пшениці;
    - розробка нових технологій формованих борошняних виробів
    - розвиток технологій безглютенової продукції.

Результати досліджень застосовуються в підприємствах борошномельних, хлібопекарських виробництв, підприємствах харчування, навчальному процесі.


 

Керівник напряму - к.т.н., доцент ФОМІНА Ірина Миколаївна

2. «Створення сучасних круп’яних продуктів підвищеної харчової та біологічної цінності» – під керівництвом к.т.н., доцента ФОМІНОЇ Ірини Миколаївни. Виконавцями даної теми є к.т.н, доцент Гавриш Т.В., аспіранти – Івахненко О.О., Савіна І.С.

В рамках цього напряму ведеться робота за темами:

    - розробка нових технологій зернових пластівців підвищеної харчової цінності;
    - розробка нових технологій круп’яних виробів.

Результати досліджень застосовуються в підприємствах круп’яної промисловості, підприємствах харчування, навчальному процесі.






 

Керівник напряму - к.т.н., старший викладач БІДЮК Дмитро Олегович


3. «Розробка інноваційних технологій кормів для непродуктивних тварин» – під керівництвом к.т.н., старшого викладача БІДЮКА Дмитра Олеговича. Виконавцями даної теми є к.т.н, доцент Фоміна І.М., к.с-г.н, доцент Шакула О.О., асистент Боровікова Н.О.

В рамках цього напряму ведеться робота за темами:

    - розробка  нових технологій кормів для собак;
    - розробка технологій кормів для котів та кішок з використанням нової білоквмісної сировини.

Результати досліджень застосовуються в підприємствах комбікормової промисловості та навчальному процесі.