НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА ЗІ ШКОЛЯРАМИ ДЛЯ МАЛОЇ АКАДЕМІЇ НАУК
Коротеєва Вероніка, виконавець наукової роботи для МАН України, нині - студентка кафедри |
Здебільшого під час виконання дослідів учні надають перевагу дослідженням якості харчових продуктів. Протягом 2009-2014 р. вже багато учнів ознайомились з методами досліджень, набули практичні навички, які безсумнівно знадобляться їм у майбутньому під час навчання у вищих навчальних закладах та подальшому працевлаштуванні.
Наші гості вивчають мікрофлору та кислотність молочнокислих продуктів (Коротєєва Вероніка, учениця 10 класу ХЗОШ № 7, науковий керівник – вчитель-методист хімії, спеціаліст вищої категорії Денисенко Віра Іванівна, 2010 р.), досліджують питну воду на вміст хлоридів, сульфатів та нітратів (Іванов Семен, учень 9-А класу ХСШ № 66, науковий керівник – вчитель-методист хімії, спеціаліст вищої категорії Трохименко Ніна Анатоліївна, 2013 р.), оцінюють якість м’яса та риби бактеріоскопічним та хімічним методом (Курбатова Ольга, учениця 10-А класу ХЗОШ № 7, науковий керівник – вчитель-методист хімії, спеціаліст вищої категорії Денисенко Віра Іванівна), а також вивчають альтернативні види палива із сировини рослинного походження (Кішінський Дмитро, учень 9-А класу ХСШ № 66, науковий керівник – вчитель-методист хімії, спеціаліст вищої категорії Трохименко Ніна Анатоліївна, 2013 р.).
Талановиті учні, які працювали у науковому напрямку за тематикою Малої академії наук на базі ХНТУСГ, становляться у подальшому студентами нашого університету. Так, наприклад, Коротєєва Вероніка є студенткою нашої кафедри та навчається вже на другому курсі за напрямом «Харчові технології та інженерія» навчально-наукового інституту переробних і харчових виробництв.
Талановиті учні, які працювали у науковому напрямку за тематикою Малої академії наук на базі ХНТУСГ, становляться у подальшому студентами нашого університету. Так, наприклад, Коротєєва Вероніка є студенткою нашої кафедри та навчається вже на другому курсі за напрямом «Харчові технології та інженерія» навчально-наукового інституту переробних і харчових виробництв.