Пт, 19 Апр 2024, 17:50:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Головна » 2015 » Апрель » 15 » А ВИ ЗНАЄТЕ ЯК ПРАВИЛЬНО НАДАТИ ПЕРШУ ДОПОМОГУ?
19:55:16
А ВИ ЗНАЄТЕ ЯК ПРАВИЛЬНО НАДАТИ ПЕРШУ ДОПОМОГУ?
15 квітня 2015 року до навчально-наукового інституту переробних і харчових виробництв завітали представники Товариства Червоного Хреста спільно з Медичними волонтерами, які основані на асоціації студентів-медиків, та провели мастер-клас із надання першої допомоги.

У заході прийняла участь активна частина студентської молоді кафедр технологій переробних і харчових виробництв та обладнання й інжинірингу переробних і харчових виробництв 1-3 курсів.

Основний напрям роботи товариства - це поширення знань серед студентів вищих навчальних закладів про першу допомогу. Навички надання долікарської допомоги можуть стати в нагоді кожному у багатьох ситуаціях, починаючи від допомоги вдома своїм близьким і закінчуючи випадковими перехожими, яким стало зле, допомогою при травмах під час активного відпочинку або в ситуації стихійного лиха.

Під час мастер-класу студенти дізналися про:
- принципи надання першої допомоги;
- правила транспортування постраждалого;
- первинний та вторинний огляд постраждалого;
- дії при порушенні прохідності дихальних шляхів;
- серцево-легеневу реанімацію;
- допомога при епілепсії та втраті свідомості;
- дії при шоці, ранах, термічних ураженнях, кровотечах;
- правила використання джгута, правильність накладання пов’язок;
- попередження травм та захворювань.

Більшу увагу було приділено розгляду алгоритму надання допомоги при відсутності дихання, а саме проведення серцево-легеневої реанімації: «Когда? Как? Сколько?» У слухачів була можливість відпрацювати отримані навички на спеціальному манекені – тренажері, оскільки практика такого роду дозволяє опанувати не просто теоретичні знання, а й практичні уміння.

Заходи такого роду не тільки розвивають наших студентів, але й надають знання, які зорієнтують їх у складній ситуації та допоможуть зберегти здоров'я чи навіть врятувати життя людині. А для тих, хто виявив бажання приєднатися до волонтерського руху, мають можливість відвідати курси першої допомоги.

 
Рогіз Аліна, група 25-ТЗ

Переглядів: 520 | Додав: Дюманж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]