Ср, 24 Апр 2024, 07:47:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Головна » 2016 » Февраль » 18 » ПО ЩУЧОМУ ВЕЛІННЮ
10:44:48
ПО ЩУЧОМУ ВЕЛІННЮ
16 лютого 2016 року в лабораторії кафедри ТПХВ панував запах печеної рибки. На практичному занятті студенти 25 ТЗа групи, які опановують робочу професію "Кухар", готували  найсмачніше блюдо зі свіжої щуки - фаршировану щуку. Рецепт щуки фаршированої - це частина культурної традиції на Подолі та  в Києві.
Пропонуємо вам, дорогі читачі, один із рецептів приготування фаршированої щуки.
Інгридієнти: 
щука - 1.5 кг, цибуля  ріпчаста; 1-2 шт ( багато цибулі смачніше), деякі рецепти переконують, що цибулі треба стільки скільки філе; суха булка або висушений батон - 2-3 шматочки;  яйце - 1 шт; морква - 2-3 шт.;  лавровий лист - 2-3 листочка; сіль; перець чорний мелений; сухі трави - орегано, базилік; сухі корені - петрушка, селера; чорний перець горошком, гвоздика, запашний перець, цукор. Для прикрас: маслини або оливки, лимон, майонез, зелень петрушки.
Спосіб приготування:
 Щуку почистити від луски. За допомогою гострого ножа і кухонних ножиць зняти шкіру з риби цілком. Все м'ясо зрізати з кісток і шкіри. Цибулю очистити, досить крупно нарізати, і обсмажити на олії до злегка золотистого кольору. 2-3 шматочки черствого білого хліба замочити у воді. Багато хто вважає, що треба замочувати в молоці. М'ясорубкою двічі перекрутити філе риби. Після другого разу перекрутити намочений і добре віджатий білий хліб. Змішати в мисці фарш, перекручений хліб, смажену цибулю. Можна додати додатково дрібно натерту сиру цибулину. Додати сире яйце. За смаком посолити поперчити. І додайте 1-2 чайних ложок цукру. Додати 2-3 столові ложки холодної води. Фарш вимісити, дуже добре і ретельно вимісити. Фаршем нафарширувати щучу шкіру, надавши їй форму риби.
Далі на дно каструлі покласти всі кістки щуки. Розкласти вимиту лушпиння цибулі. Зверху розкласти нарізану шматочками моркву і нарізаний на пластинки буряк. Додати лавровий лист і сухе коріння. Залити щуку окропом з чайника, щоб вся риба була покрита водою. Поставити на вогонь. Довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити 1 година на дуже маленькому вогні, щоб ледь кипіло. Коли риба готова, акуратно злити рідину. До речі, залиште підлогу чашки рідини, для оформлення.

Рибу витягти з каструлі і укласти на блюдо. Можна цілком. Але рибу перед подачею до столу треба нарізати на порційні шматки.Краще нарізати і розкласти на відповідне блюдо. Голову покласти поруч. Ідеально якщо вдасться зробити імітацію щуки. Прикрасити кружечками овочів, які варилися разом в рибою, шматочками лимона, соліннями, маслинами, зеленню, огірком і іншим. На скільки вистачить фантазії. Дуже красиво виходить, якщо прикрасити шматки риби тонкими лініями з майонезу.

   
Переглядів: 408 | Додав: Дюманж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]