Меню сайту
Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Поиск
Архив записей
- 2011 Ноябрь
- 2013 Март
- 2013 Апрель
- 2013 Май
- 2013 Июль
- 2013 Сентябрь
- 2013 Октябрь
- 2013 Ноябрь
- 2013 Декабрь
- 2014 Февраль
- 2014 Март
- 2014 Апрель
- 2014 Май
- 2014 Июнь
- 2014 Июль
- 2014 Сентябрь
- 2014 Октябрь
- 2014 Ноябрь
- 2015 Февраль
- 2015 Март
- 2015 Апрель
- 2015 Сентябрь
- 2015 Октябрь
- 2015 Ноябрь
- 2015 Декабрь
- 2016 Февраль
- 2016 Март
- 2016 Апрель
- 2016 Май
- 2016 Июнь
- 2016 Сентябрь
- 2016 Октябрь
- 2016 Ноябрь
- 2017 Февраль
- 2017 Март
- 2017 Апрель
- 2017 Май
- 2017 Сентябрь
- 2017 Октябрь
- 2017 Ноябрь
- 2017 Декабрь
- 2018 Февраль
- 2018 Апрель
- 2018 Ноябрь
- 2018 Декабрь
- 2019 Март
- 2019 Апрель
- 2019 Июнь
- 2019 Сентябрь
- 2019 Октябрь
Друзья сайта
Головна » 2016 » Февраль » 18 » ПО ЩУЧОМУ ВЕЛІННЮ
10:44:48 ПО ЩУЧОМУ ВЕЛІННЮ | |
16 лютого 2016 року в лабораторії кафедри ТПХВ панував запах печеної рибки. На практичному занятті студенти 25 ТЗа групи, які опановують робочу професію "Кухар", готували найсмачніше блюдо зі свіжої щуки - фаршировану щуку. Рецепт щуки фаршированої - це частина культурної традиції на Подолі та в Києві.
Пропонуємо вам, дорогі читачі, один із рецептів приготування фаршированої щуки. Інгридієнти: щука - 1.5 кг, цибуля ріпчаста; 1-2 шт ( багато цибулі смачніше), деякі рецепти переконують, що цибулі треба стільки скільки філе; суха булка або висушений батон - 2-3 шматочки; яйце - 1 шт; морква - 2-3 шт.; лавровий лист - 2-3 листочка; сіль; перець чорний мелений; сухі трави - орегано, базилік; сухі корені - петрушка, селера; чорний перець горошком, гвоздика, запашний перець, цукор. Для прикрас: маслини або оливки, лимон, майонез, зелень петрушки. Спосіб приготування: Щуку почистити від луски. За допомогою гострого ножа і кухонних ножиць зняти шкіру з риби цілком. Все м'ясо зрізати з кісток і шкіри. Цибулю очистити, досить крупно нарізати, і обсмажити на олії до злегка золотистого кольору. 2-3 шматочки черствого білого хліба замочити у воді. Багато хто вважає, що треба замочувати в молоці. М'ясорубкою двічі перекрутити філе риби. Після другого разу перекрутити намочений і добре віджатий білий хліб. Змішати в мисці фарш, перекручений хліб, смажену цибулю. Можна додати додатково дрібно натерту сиру цибулину. Додати сире яйце. За смаком посолити поперчити. І додайте 1-2 чайних ложок цукру. Додати 2-3 столові ложки холодної води. Фарш вимісити, дуже добре і ретельно вимісити. Фаршем нафарширувати щучу шкіру, надавши їй форму риби. Далі на дно каструлі покласти всі кістки щуки. Розкласти вимиту лушпиння цибулі. Зверху розкласти нарізану шматочками моркву і нарізаний на пластинки буряк. Додати лавровий лист і сухе коріння. Залити щуку окропом з чайника, щоб вся риба була покрита водою. Поставити на вогонь. Довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити 1 година на дуже маленькому вогні, щоб ледь кипіло. Коли риба готова, акуратно злити рідину. До речі, залиште підлогу чашки рідини, для оформлення. Рибу витягти з каструлі і укласти на блюдо. Можна цілком. Але рибу перед подачею до столу треба нарізати на порційні шматки.Краще нарізати і розкласти на відповідне блюдо. Голову покласти поруч. Ідеально якщо вдасться зробити імітацію щуки. Прикрасити кружечками овочів, які варилися разом в рибою, шматочками лимона, соліннями, маслинами, зеленню, огірком і іншим. На скільки вистачить фантазії. Дуже красиво виходить, якщо прикрасити шматки риби тонкими лініями з майонезу. | |
|
Всього коментарів: 0 | |