Пт, 29 Мар 2024, 02:43:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гость
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Головна » 2013 » Сентябрь » 28 » ТВОРЧІ НАСТРОЇ НА ХАРЧОВІЙ ХІМІЇ
18:50:17
ТВОРЧІ НАСТРОЇ НА ХАРЧОВІЙ ХІМІЇ

На другому курсі студенти нашої кафедри вивчають "Харчову хімію", яка знаходиться на межі багатьох дисциплін, таких як органічна, неорганічна, колоїдна хімії, теоретичні основи харчових виробництв та інших. Юні науковці навчаються визначати показники якості питної води, різних харчових продуктів, досліджують вплив різних факторів на стан білків, жирів, вуглеводів, вітамінів у складі харчових продуктів. Одним з цікавих дослідів, наприклад, є вивчення впливу дії ферментних препаратів, що входять до складу всім відомих "Мезиму" або "Фесталу", на тісто з пшеничного борошна. Не радимо повторювати це вдома =)

Вивчення дисципліни "Харчова хімія" стає для студентів нашої кафедри не тільки фундаментом для вивчення наступних дисциплін, але й допомогає їм пояснити, ЧОМУ, наприклад, м’ясо для варіння бульону треба закладати у холодну воду, а для виготовлення звичайного відварного - у киплячу, або ЧОМУ темніє картопля на повітрі, а при тушкуванні буряка треба додавати оцет?

А ви знаєте ЧОМУ?

 

Переглядів: 546 | Додав: Дюманж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]