« Сентябрь 2013 » | ||||||
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Вс |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
- 2011 Ноябрь
- 2013 Март
- 2013 Апрель
- 2013 Май
- 2013 Июль
- 2013 Сентябрь
- 2013 Октябрь
- 2013 Ноябрь
- 2013 Декабрь
- 2014 Февраль
- 2014 Март
- 2014 Апрель
- 2014 Май
- 2014 Июнь
- 2014 Июль
- 2014 Сентябрь
- 2014 Октябрь
- 2014 Ноябрь
- 2015 Февраль
- 2015 Март
- 2015 Апрель
- 2015 Сентябрь
- 2015 Октябрь
- 2015 Ноябрь
- 2015 Декабрь
- 2016 Февраль
- 2016 Март
- 2016 Апрель
- 2016 Май
- 2016 Июнь
- 2016 Сентябрь
- 2016 Октябрь
- 2016 Ноябрь
- 2017 Февраль
- 2017 Март
- 2017 Апрель
- 2017 Май
- 2017 Сентябрь
- 2017 Октябрь
- 2017 Ноябрь
- 2017 Декабрь
- 2018 Февраль
- 2018 Апрель
- 2018 Ноябрь
- 2018 Декабрь
- 2019 Март
- 2019 Апрель
- 2019 Июнь
- 2019 Сентябрь
- 2019 Октябрь
18:50:17 ТВОРЧІ НАСТРОЇ НА ХАРЧОВІЙ ХІМІЇ | |
На другому курсі студенти нашої кафедри вивчають "Харчову хімію", яка знаходиться на межі багатьох дисциплін, таких як органічна, неорганічна, колоїдна хімії, теоретичні основи харчових виробництв та інших. Юні науковці навчаються визначати показники якості питної води, різних харчових продуктів, досліджують вплив різних факторів на стан білків, жирів, вуглеводів, вітамінів у складі харчових продуктів. Одним з цікавих дослідів, наприклад, є вивчення впливу дії ферментних препаратів, що входять до складу всім відомих "Мезиму" або "Фесталу", на тісто з пшеничного борошна. Не радимо повторювати це вдома =) Вивчення дисципліни "Харчова хімія" стає для студентів нашої кафедри не тільки фундаментом для вивчення наступних дисциплін, але й допомогає їм пояснити, ЧОМУ, наприклад, м’ясо для варіння бульону треба закладати у холодну воду, а для виготовлення звичайного відварного - у киплячу, або ЧОМУ темніє картопля на повітрі, а при тушкуванні буряка треба додавати оцет? А ви знаєте ЧОМУ?
| |
|
Всього коментарів: 0 | |