- 2011 Ноябрь
- 2013 Март
- 2013 Апрель
- 2013 Май
- 2013 Июль
- 2013 Сентябрь
- 2013 Октябрь
- 2013 Ноябрь
- 2013 Декабрь
- 2014 Февраль
- 2014 Март
- 2014 Апрель
- 2014 Май
- 2014 Июнь
- 2014 Июль
- 2014 Сентябрь
- 2014 Октябрь
- 2014 Ноябрь
- 2015 Февраль
- 2015 Март
- 2015 Апрель
- 2015 Сентябрь
- 2015 Октябрь
- 2015 Ноябрь
- 2015 Декабрь
- 2016 Февраль
- 2016 Март
- 2016 Апрель
- 2016 Май
- 2016 Июнь
- 2016 Сентябрь
- 2016 Октябрь
- 2016 Ноябрь
- 2017 Февраль
- 2017 Март
- 2017 Апрель
- 2017 Май
- 2017 Сентябрь
- 2017 Октябрь
- 2017 Ноябрь
- 2017 Декабрь
- 2018 Февраль
- 2018 Апрель
- 2018 Ноябрь
- 2018 Декабрь
- 2019 Март
- 2019 Апрель
- 2019 Июнь
- 2019 Сентябрь
- 2019 Октябрь
22 вересня 2017 року в ННІ ПХВ відбулося урочисте відкриття лабораторії технології харчування на кафедрі технологій переробних і харчових виробництв. Зі словами подяки до колективу кафедри, дирекції та підприємств звернувся ректор університету академік Нанка О.В. Він підкреслив, що створення нової лабораторії сприятиме підвищенню якості підготовки студентів , розширенню тематики наукових досліджень та подальшому розвидку партнерських відносин між університетом та підприємствами харчової промисловості. ... Читать дальше » |
16 вересня 2017 року за ініціативи Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту, Харківського міського центру дозвілля молоді, Громадського інформаційно-аналітичного центру для молоді і Харківського міського громадського об'єднання «Центр розвитку громад» відбулась освітня акція "Наукові пікніки".
У фестивалі науки, освіти та науково-популярної культури брали участь провідні вищі навчальні заклади та науково-дослідні установи Харкова, а також організації по роботі з дітьми та молоддю, підприємства, громадські та культурні ініціативи, які представляли такі галузі знань, як хімія, фізика, криміналістика, історія, робототехніка, астрономія, інформатик ... Читать дальше » |
18 травня 2017 року відбулась публічна лекція д.т.н., професора Шаніної Ольги Миколаївни на тему "WIRA Program - Міжнародна програма обміну по дослідженню в сільськогосподарській галузі в державному університеті Пенсільванії (Penn State University, USA)". Університет штату Пенсільванія (Pennsylvania State University) - публічний дослідницький університет в США, що знаходиться в Юніверсіті-Парк, штат Пенсільванія. Ольга Миколаївна працювала у державному університеті Пенсільванії протягом 4 місяців, розповіла , що за цей час отримала безцінний досвід в галузі викладання сільськогосподарських та харчових наук, відвідала велику кількість семінарів, симпозиумів, виставок, підприємств, які займаються переробкою зерна та ... Читать дальше » |
30 квітня 2017 року в Харкові пройшов IV Харківський Міжнародний марафон, який в 2014 році внесений до Книги рекордів України як наймасовіший забіг за кількістю зареєстрованих учасників. Траса, по якій проходить марафон, прокладена по центральних вулицях Першої столиці, охоплюючи основні визначні пам'ятки міста, а старт і фініш розташовані в самому серці Харкова, на одній з найбільших площ Європи - площі Свободи.
У числі учасників Міжнародного марафону були і представники Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П. Василенка. Старші лаборанти кафедри технологій переробних і харчових виробництв ННІ ПХВ Самотей Валентина Миколаївна та Самотей Кирило Олексійович, а ... Читать дальше » |
26 квітня 2017 року відбувся захід, присвячений 31-й річниці аварії на Чорнобильській АЕСю Цереморія покладання квітів відбувалась біля пам'ятника чорнобильцям у Молодіжному парку.
У мітингу взяли участь заступник Харківського міського голови Михайло Фатєєв, керівництво області, ліквідатори аварії, представники громадських чорнобильських організацій, городяни. Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П. Василенка також прийняв участь у заході. Кафедру технологій переробних і харчових виробництв ННІ ПХВ представляли студенти 1 курсу на чолі з к.т.н., доц. Туз Наталією Федорівною. Священнослуж ... Читать дальше » |
4-6 квітня 2017 року у Харківському держаовному університеті харчування і торгівлі відбувся II етап Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямком підготовки "Харчові технології та інжененрія" ОКР "БАКАЛАВР".
В олімпіаді взяли участь студенти (ІІІ-ІV курсів) більш ніж десяти вищих навчальних закладів України. Конкурсна робота складалася із тестового та творчого завдань. Учасниками від нашого університету під керівництвом к.т.н., доц. кафедри технологій переробних і харчових виробництв Фоміної Ірини Миколаївни були студентки 3 курсу Фейзопуло Ольга і Безбородова Катерина та студентка 4 курсу Убайтаєва Маліка. За під ... Читать дальше » |
4 квітня 2017 року студенти ХНТУСГ ім. П. Василенка на чолі з викладачами кафедри технологій переробних і харчових виробництв к.т.н., доц. Дугіною К.В. та кафедри економіки і маркетингу к.т.н., доц. Кравченко О.М. відвідали науково-діагностичну лабораторію ТОВ "Агроген".
Діагностична лабораторія ТОВ «агроген» організована в 2012 році провідними фахівцями України в області фітопатології, селекції, генетики та молекулярної генетики. Лабораторія пропонує широкий спектр аналізів з використанням традиційних і сучасних молекулярних і біохімічних методів, що забезпечить контроль та сертифікацію якості сортової приналежності насіннєвого і посадкового матеріалу, ... Читать дальше » |
6-7 квітня 2017 року у ННІ ПХВ відбулася XVIII Міжнародна науково-практична конференція "Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв" . Конференція була присвячена таким проблемам:
1. Сучасні напрямки механізації процесів переробних і харчових виробництв. 2. Сучасні напрямки технології переробних і харчових виробництв. На пленарному засіданні конференції виступили викладачі та аспіранти. Директор інституту д.т.н., проф. Богомогов О.В. та заступник директора к.т.н., доц. Бредихін доповідали про інноваційні технології виробництва круп'яних продуктів. Асистент кафедри ТПХВ Ізмайлова О.О ... Читать дальше » |
Масляна походить вiд старовинного язичницького свята проводів зими, що зберігалося після прийняття християнства. Це перш за все багато ситної їжі, оскільки немає нічого заторного в тому, щоб в цей час поласувати, скуштувати самих різноманітних страв, не відмовляючи собі ні в чому. Головною стравою на масляну є, як відомо, млинці, якi печуть кожного дня з понеділка. Також Масляна відома всенародним гулянням: це танці, співи, катання з гірок, на санчатах, спорудження масляного опудала, костри тощо.
За ініціативою студентського комітету та при підтримці дирекції студенти ННІ ПХВ весело та смачно зустріли Масляну 02 березня 2017 року. Свято мало виг ... Читать дальше » |